Regały chłodnicze sprawdzają się w wielu różnych sklepach. To niepowtarzalna szansa na zwiększenie dotychczasowej sprzedaży. Pozwalają m.in. na staranne wyeksponowanie towaru. Można je umiejscowić tuż przy ścianie, co pozwala zaoszczędzić odrobinę wolnej przestrzeni użytkowej. Z tego też względu regały pełnią nieocenioną rolę nawet w niewielkich lokalach z branży spożywczej oraz gastronomicznej.
Regały chłodnicze – jakie mają funkcje?
Dużą popularnością na polskim rynku cieszą się niezawodne regały chłodnicze w wersji energooszczędnej, tak aby nie trzeba było płacić zbyt dużych rachunków za prąd. Ciekawą propozycją będą regały o nowoczesnym designie, które będą się rzucać w oczy tuż po przekroczeniu progu konkretnego sklepu. Regały z tej kategorii doprowadzają do tego, że przechowywana w nich żywność oraz napoje zachowują świeżość przez znacznie dłuższy czas.
Drzwi regałów chłodniczych są przeszklone, co ma niebagatelny wpływ na ograniczenie strat ciepła. Zawartość regału jest przecież widoczna bez jego otwierania. Klienci otwierają drzwi jedynie na kilka sekund po to, aby wyciągnąć upatrzony wcześniej produkt. Wszystko to sprawia, że regały są bardzo wygodne w użytkowaniu i doceniają je nawet najbardziej wymagający klienci. To jeden z najlepszych sposobów na wyeksponowanie poszczególnych towarów i zachęcenia klientów do ich zakupu. Innowacyjne urządzenia pozwalają na swobodne i ekspresowe regulowanie wysokości, jak i kąta nachylenia półek.
Regały chłodnicze – co można w nich umieścić? Jakie rodzaje się wyróżnia?
Aktualnie projektowane regały chłodnicze dzielą się na dwa podstawowe rodzaje, a mianowicie: regały przystosowane do agregatu centralnego lub zewnętrznego (konieczność posiadania zewnętrznej instalacji chłodniczej, idealne dla obiektów wielkopowierzchniowych) oraz z wbudowanym agregatem wewnętrznym (agregat znajduje się wewnątrz, a takie modele sprawdzają się głównie w niewielkich lokalach).
Jeśli chodzi o to jakie konkretnie towary można umieszczać w zakupionych regałach chłodniczych warto wymienić w tym miejscu chociażby:
- owoce,
- soki w butelkach,
- warzywa,
- pakowane mięso,
- pakowane wyroby rybne,
- wędliny,
- nabiał,
Jak widać takich produktów jest naprawdę dużo, więc każda osoba prowadząca lokal gastronomiczny lub spożywczy powinna jak najszybciej pomyśleć o zakupieniu wysokiej klasy regału chłodniczego. Co prawda początkowa inwestycja może oznaczać dość duże obciążenie dla zakładowego budżetu, ale z pewnością okaże się to niezwykle opłacalne.